Si te promovojm biznesin ne Facebook

promovojme ne facebook

Facebook eshte rrjeti social me i perdorur ne bote, e njejta gje vlen edhe per Shqiperine. Pjese e facebook eshte edhe Instagram, Messenger dhe Whatsapp te gjitha keto platforma na mundesojne reklamimin dhe promovimin e biznesit tone. Ne kete artikull do te tregojme se si mund te reklamojme biznesin ne Facebook dhe cfare duhet pasur parasysh ne menyre qe te krijojme nje promovim ne menyre te suksesshme.

Facebook na mundeson dhjetra mundesi se si ne mund te targetojme klientet tane te ardhshem. Facebook i ndjek perdoruesit e saj duke perdorur cookies ne menyre qe te mesoj me shume per personalitetin e secilit perdorues dhe interesat e tij. Ju mund te targetoni te gjithe ato njerez qe jane nga Tirana, qe punojne si Arkitekte dhe qe jane te gjinise femer. Kombinimet e ketyre filtrave apo cilesive ju mundesojne qe te shfaqni reklamen tuaj vetem tek njerezit qe ju interesojne. Kur ne mendojme te reklamojme ne facebook duhet te kemi te qarta disa te dhena.

Si te promovojme biznesin tone ne facebook.

Per shembull, nese ne duam te reklamojme ne facebook biznesin tone Agjensi Turistike ne duhet te kemi parasysh keto te dhena kryesore.

Cfare duam te promovojme dhe cfar po kerkojme per momentin, prezantimin e agjensise apo shitjen e paktave?
Ne te verte keto jane te lidhura me njera tjetren. Por ne duhet te vendosim theksin tek ajo qe kerkojme. Brand Awareness apo te mbledhim leads.

Facebook na mundeson qe te perdorim edhe lookalike audience. Ne baze te karakteristikave te nje grupi qe ka qelluar efektiv per ne te targetojme nje treg edhe me te gjere.

Nje faktore tjeter eshte buxheti qe ne kemi per nje fushate dhe conversion rate qe ne duam te arrijme. Duke fiksuar keto faktore ne jemi te afte te vlersojme saktesine e fushates se marketingut ne facebook. Vlersimi i ecurise se fushates se reklamimit ne facebook eshe faktore kryesore. Per te rishikuar menyren qe ne realizojme fushaten.

Me poshte do lisojme disa sygjerime qe ju duhet te keni parasysh kur promovoni biznesin ne facebook.

  • Permbajtja duhet te jete e plote, informuese dhe e shkruar thjeshte.
  • Permbajtja grafike duhet te jete e nje cilesie te larte me ngjyra te hapura,
  • Fotografia nuk duhet te permbaj tekst ne sasi te madhe
  • Audienca duhet te jete e gjere dhe me pas te profilizohet
  • Konteksti i reklames duhet te jete i njejte me qellimin e faqes
  • Duhet te kujdeseni qe te verfikoni conversion rate
  • Duhet te miksoni reklamimin ne facebook dhe instagram
  • Duhet te krijoni nje strategji per marketing ne rrjetet sociale, dhe ndikimin e saj ne SEO.
  • Duhet te kujdeseni qe te ruani te dhenat e klienteve per te realizuar remarketing
  • Duhet te nxisni klientet te rrisin nderveprimin me reklamat ne facebook

Nese kerkoni nje ekspertize te detajuar mos hezitoni te kontaktoni stafin tone. Ne do ju ndihmojme qe te dergoni Marketing ne nje nivel tjeter.