Si te perdorni rrjetet sociale per te reklamuar biznesin tuaj.

marketing ne rrjetet sociale facebook

Rrjetet sociale po luajne nje rol thelbesor ne mudnesimin e komunikimit mes njerezeve ne ditet e sotshme. Por ato nuk po perdoren thjesht per komunikim mes te afermeve. Rrjetet sociale jane bere pjese e jetes tone dhe nganjeher edhe me shume se cfare ne e kuptojme. Rrjetet sociale kane krijuar profile per te gjithe perdoruesit e tyre duke ndjekur interesat, vendodhjen, mardheniet, sjelljet etj.

Te gjitha keto te dhena vihen ne dispozicion te bizneseve te ndryshme qe duan te reklamojne produktet e tyre. Te gjitha keto te dhena mblidhen nga perdoruesit me ane te cookies dhe formatohen organizohen me ndihmen e Machine Learning, AI. Shpesh here ne kemi degjuar se eshte me lire qe te marketojme ne rrjetet sociale se ne format tradicionale si TV, Radio, billborders etj. Kjo nuk eshte plotesisht e vertete, pasi faktori kryesor qe e ben perdorimin e rrjeteve social me efektiv eshte eficensa.

Menyrat e reklamimit ne rrjetet sociale

Rrjetet sociale na mundesojne perdorimin e te dhenave te perdoruesve duke krijuar fushata per qellime te ndryshme si target direkt, mbledhja e leads, drejtimi i shitjeve, krijimi i brand awareness etj. Me poshte ne do te detajojme disa nga menyrat qe ju mund te perdorni per te reklamuar biznesin tuaj ne rrjetet sociale, kryesisht fokusuar ne Facebook dhe Instagram duke qene se mbeten si platformat me te perdorura ne vendin tone.

Marketing Direkt: Shpesh ne jemi te fokusuar tek shitjet, dhe duam te arrijme sa me pare tek klientet tone. Per kete zgjidhja ne vjen me ane te marketingut direkt, i cili na mundeson qe te paraqesim produktet apo sherbimet tona tek klientet potencial.

Brand Awareness: Eshte nje nder strategjite qe aplikohet me shpesh nga startupet, bizneset e mesme si dhe bizneset e profilizuar. Kjo menyre eshte e fokusuar qe te arrije tek sa me shume njerez me interesa te ngjashme ne facebook apo ne instagram. Me pas keto te dhena mund te perdoren per te realizuar nje marketing direkt me eficent.

Lead Collecting: Me ate te kesaj menyre ne kryesisht realizojme promocione, oferta apo ofrojme dicka falas ne kembim te te dhenave te klientit. Kjo na mundeson qe ne te ardhmen te kemi nje databaze dhe ti arrijme ato me kosto 0.

Facebook dhe Instagram na mundeson dhjetra menyra se si ne mund ti menaxhojme fushtat tona apo se si ti kombinojme keto. Ne menyrat e mesiperme jane strategjia e rekomanduar per nje marketing te plote. Ndjekja dhe kombinimi i ketyre menyrave te marketingut sjell rritjen e eficenses si dhe cilesise qe ne ofrojme drejt bizneseve.

Por ne nuk mund te themi se cikli i marketingut mbyllet me keto hapa. Nje nder hapat me te rendesishm eshte remarketing. Pervec targetimit te klienteve te rinj, nje burim kryesor i te ardhurave tona vjen nga klientet tone ekzistues. Per kete na vjen ne ndihme remarketing i aksesuar nga mbledhesi i te dhenave Pixel.

Deshironi te informoheni me shume mbi menyrat e marketingut qe i pershtaten biznesit tuaj? Mos hezitoni te kontaktoni stafin tone.