Si te gjejme kliente ne Google

Shpesh here na ka qelluar te kerkojme per nje sherbim apo produkt ne google, dhe te gjejme ate cfare kerkojme ne pak sekonda. Ne kete rast ne kemi qene klienti dhe kemi mbetur te kenaqur duke qene se gjetem cfare deshem pa humbur kohe. Ky eshte synimi i Google t’iu ofroje ate cfare kerkoni me cilesi dhe ne kohe rekord duke ber qindra e mijra verifikime. (Me poshte do flasim si realizohen keto verifikime). Por nga ana e sipermarresit kjo ishte nje shtije e realizuar me kosto marketingu minimale dhe nje burim klientesh i pashtershem. Pikerisht ky do te jete edhe synimi jone ne kete artikuj, si te arrini ne faqet e para te google dhe te merni kliente me kosto minimale.

Google eshte motori i kerkimit me i perdoreshem edhe ne Shqiperi. Synimi i google eshte ti ofroje perdoruesve te saj rezultatet me te mira te mundshme ne baze te fjaleve kyce qe ato kerkojne. Tani qe e kuptuam sherbimin e google vjen edhe pyetja 1 bilion dollareshe, po pergjigja e kesaj pyetje vlen me shume se 1 bilion dollare.

Google rezulton te kete algoritmin me efikas per renditjen e rezultateve ne motoret e kerkimit. Qe eshte ekuivalen me nje produkt me te mire per klientet, por edhe me nje pune me te madhe per cilindo qe do te jete pjese e ketyre rezultateve. Algoritmi i google per renditjen e ketyre faqeve perbehen nga mbi 270 faktore direkt dhe mijra impulse te tjera indirtekte. Dhe nje biznes qe deshiron te renditet i pari duhet te realizoje keto pika mjaftueshem mire sa per te kaluar rezultatin/ konkurentin qe ndodhet momentalisht ne vendin e pare.

Procesi i permisimit te ketyre faktoreve ne webin tone quhet SEO nje sherbim i ofruar me profesionalizem nga ZOEMG.

Por cfar eshte SEO?

SEO eshte akronimi per Search Engine Optimizatione ose ne shqip disiplina per Optimizimin e rezultateve per motoret e kerkimit. SEO eshte nje perpjekje e vazhduar e shtrire ne kohe qe bazohet ne te gjitha pikat e algoritmeve te perdorura nga motoret e kerkimit. Ne ne ZOMEG e bazojme punen ne nje strategji te provuar e cila ben optimizimin e webit dhe rezultateve ne tre faktore Ne brendesi permbajtja organizimi, dizenjimi dhe optimizimi i webit, me tej vjen faza e dyte qe eshte brand awareness e cila shoqerohet me ndertimin e linkeve referuese. Faza e trete ka te bej me marketingun direkt dhe persertijen e hapave te pare ne menyre te vazhduar.

Ju duket shume e komplikuar per ta kuptuar? Nje menyre me e thjeshte eshte ofrimi i nje permbajtje sa me te mire per klientet, njohja e ketye rezultateve nga faktoret ne treg, dhe marketimi prezantimi i ketyre rezultateve me klientet.

A eshte SEO menyra e vetme per te marre kliente nga GOOGLE?

Google si cdo kompani tjeter ne fushen e sherbimeve te hapura, ka krijuar menyrat e veta per te gjeneruar te ardhura. Pikerisht ne kete rast google shet* pozicionet e para ne rezultatet e kerkimeve nepermjet metodes Pay Per Click PPC. Ose ne shqip Paguaj per Clikim, me kete menyre ju mund te shfaqeni tek klientet tuaj ne faqen e pare ne menyre artificiale. Kjo eshte nje metode shume delikate gjithashtu pasi konkurenca shpesh mund ta bej te pa shfrytzueshme kete menyre reklamimi per ne. Por kjo mbetet subjekt per nje tjeter artikull ne te ardhmen.