Web design ne Shqiperi, cfare duhet te beni per te pasur sukses ne biznesin tuaj.

Web design profesional ne shqiperi

Web Design-i ne Shqiperi ashtu si ne gjithe boten eshte nje fushe e gjere ne teknologjine e koheve moderne. Ai perben pjesen vizuale te cdo teknologjie dhe eshte ajo cka klienti sheh dhe krijon pershtypjet e tij. Padyshim nje dizajn i mire eshte nder pikat kyce te zhvillimit te nje teknologjie. Ne fushen e web-it web design-i perben pjesen vizuale si dhe eksperiencen qe cdo user merr gjate perdorimit te teknologjise web.


Ekzistojne disa nenkategori te kesaj fushe si dizajnimi grafik i web-it, dizajni i interface-t, dizajni i eksperiences se user-it
si dhe optimizimi i motorreve te kerkimit. Zakonisht nje person ose nje skuader e dedikuar merret me secilen kategori por ndodh
qe edhe kompani te ndryshme perdorin nje person te vetem per te gjithe fushen e web dizajnit ne projektet e tyre. Secila ka
benefitet e saj por kjo varet edhe nga madhesia e kompanise.

Cili eshte procesi per nje web design

Dizajni i nderfaqes pak a shume konsiston ne pershtatjen e vecorive te aplikacionit, ngjyrave, llojin e fontit, madhesia e elementeve
etj. Pershtatja sa me e mire e ketyre komponenteve rezulton ne nje dizenjim te mire te webit. Nje dezajner i nderfaqeve te webit
duhet te dije te pershtas komponentet deri ne detaje. Per sa i perket eksperiences se user-it pershtatja e vendodhjeve te funksioneve
si butona, fusha teksti eshte teper i rendesishem. Po aq e rendesishme eshte edhe lehtesia ne perdorim e web aplikacionit. Dizejnerat
e kesaj fushe punojne shume per ta bere nderfaqjen sa me intuitive dhe te lehte ne perdorim ne menyre qe user-i te marr nje eksperience sa me te mire.

Pas perfundimit te dizenjimit te nderfaqjes hapi tjeter teper i rendesishem ne web development eshte implementimi i saj. Ketu hyjne ne
loje skuadra e zhvillimit e perbere nga web developers te cilet perkthejne dizajnin e dhene ne kod. Teknologji te ndryshme perdoren ne
kete faze ku me te famshmet jane javascript frameworks si ReactJS, Angular, VueJS etj. Por baza e zhvillimit te nderfaqes eshte treshja HTML, CSS, Javascript. Implementimi i nderfaqjes kerkon impenjim nga ana e zhvilluesve per te ndertuar ate cfare dizajnerat kane projektuar. Ky eshte edhe hapi i fundit per sa i perket zhvillimit te frontedit te nje aplikacioni web dhe krijimi i nje website te
plote nga ana vizuale.

Pse duhet nje web design ne Shqiperi

Paraqitja vizuale e nje aplikacioni web ose website eshte shume e rendesishme dhe perben nje peshe te madhe ne terheqjen e klientave.
Nje web i persosur nga ana funksionale dhe nga ana e backend nuk ka vleresimin e duhur ne qofte se ana vizuale nuk eshte e ndertuar
mire. Dizajni bashkekohor dhe i detajuar si dhe implementimi i tij nga zhvilluesat terheq me shume kliente dhe rrit besueshmerine e tyre per te perdorur webin.

Per te lexuar me shume artikuj te ngjashem mund te na ndiqni ne faqen tone ne facebook.