Marketing dixhital vs Marketing digjital: Cfare ju duhet?

Marketing digjital per biznesin tuaj

Marketing digjital eshte nje kanavace ku ne mund te perdorim qindra ngjyra ne menyra te ndryshme per te shfaqur nje njeri. Ky titull shpreh analogjine mes marketingut te realizuar sipas praktikave te pergjithshme apo duke u nisur nga baza e konsumatoreve qe ne kemi. Artikulli i meposhtem eshte i menduar t’iu kaloje nepermjet konfuzionit ne menyre qe te kuptojme kete term aq te rendesishem

Shpeshere ne kemi vene re perdorimin e fjales digjitale dhe dixhitale ne artikuj apo qofte edhe ne letra zyrtare. Por cila eshte menyra e duhur, kush eshte fjala e duhur qe ne duhet te perdorim ne perditshmerine tone? A jemi gati qe te behemi global dhe te mos shqiperojme terma qe nuk kane ekzistuar me pare? A eshte kjo qasja e duhur per ne dhe biznesin tone? Reklamo biznesin ne menyren e duhur?

Nese titulli i ketij artikulli ju beri te mendoni se ne do te sqarojme cila eshte menyra e duhur per ta perdorur, ateher jeni gabuar. Ne jemi ketu per t’iu treguar se asnjera nuk eshte e gabuar. Ne per shume kliente jemi nje agjensi dixhitale por ne nje pafundesi rastesh te tjera jemi agjension digjital. Deri ne kete moment ju duhet te keni dyshuar mbi cilesine e ketij artikulli. Dhe besojeni apo jo ky ishte qellimi jone.

Konfusioni mbi ate cfare duam te marrim apo ate cfare ne duam te arrijme eshte pjese e perditshmerise tone ne biznes. Shpesh here ne kemi pikpamje te ndryshme me ate te klienteve tane. Analizimi i ketyre pikpamjeve dhe diferencimi mes tyre eshte thelbesore. Ne menyren se si ne marketojme sherbimet tona dhe si i afrohemi klienteve tane.

A me nevojitet marketing digjital?

Marketingu digjital vs marketingu dixhital eshte analogjia me e mire, qe mund te perdorim per te kuptuar pikepamjet e klienteve tone. Praktikisht te gjithe klientet kane si synim te njejten gje, por menyra se si nei afrohemi atyre na diferencon me konkurentet tane. Marketingu dixhital personifikon te gjithe ato kliente tane potencial. Atyre mund ti afrohemi me menyra inovative per te promovuar bizneset dhe sherbimet e tyre. I njejti qellim eshte edhe per klientet tane digjital, vetem se ato kerkojne nje qasje me tradicionale dhe te personalizuar.

Pra, cfare marketingu duhet realizojme? A na nevojitet nje agjension i marketingut digjital apo nje marketing dixhital? Ne te vertete ne menyre qe ne te kemi sukses, ne duhet te jemi te dyja. Ne duhet te fokusohemi te qellimi dhe jo tek menyra se si e shprehim ate. Prandaj kur marketoni nje sherbim apo nje produkt duhet te jeni ne dijeni: “Qe shpesh here e njejta gje ka disa menyra se shprehuri por rezultati eshte i njejte.”

Ju ftojme te na ndiqni ne rrjetet tona sociale per te lexuar artikujt tone me te fundit rreth marketingut dixhital.