Cfare duhet te dini pa se te ndertoni nje faqe interneti ecommerce per shitje blerje online

Viti 2020 solli ndryshime te papritura ne rutinen tone, ashtu sic tregoj edhe rendesine per nje faqe interneti ecommerce. Shitjet ma pakice online ne shume vende te zhvilluara perbejne mbi 50% te totalit te shitjeve me pakice. Po, kjo eshte e vertete ne vendet e zhvilluara me shume se 50% e blerjeve me pakice realizohen online. Po Shqiperia? Edhe vendi yne nuk mbetet pas, ne vitet e fundit shitjet online kane pasur nje rritje duke dyfishuar apo trefishuar veten cdo vit.

Si funksionojne shitjet-blerjet online ne bote dhe ne Shqiperi?

Ne bote sherbimet dhe faqet e internetit ecommerce te cilat mund te ofrojne shitje-blerje te produkteve apo edhe sherbimeve funksionojne kryesisht duke marre pagesat online. Krysisht i gjithe procesi i blerjes dhe kryerjes se pageses realizohet online me ndihmen e payment processors si Paypal, Skrill, 2Checkout etj. Kjo ju jep mundesine qe te shisni produktet apo sherbimet tuaja ne cdo cep te globit. Ne kete aspekt Shqiperia momentalisht ka nje diference te ndjeshme. Duke u nisur edhe nga siperfaqa e vogel e vendit tone si dhe natyra e shitjeve, sherbimet postare ofrojne nje sistem Money on Delivery, ku klienti nuk ka nevoje te kete nje karte bankare per te realizuar blerje online. Por pagesa procesohet nga sherbimi postar ne momentin qe behet dergesa.

Cfare ju duhet ju per te nisur shitjen online te produkteve tuaja

Menyra me e parapelqyer per reklamimin dhe shitjen e produkteve tuaja eshte nje faqe interneti ecommerce. Duke pasur nje faqe interneti ecommerce ju keni mundesine te reklamoni produktet tuaja ne menyre profesionale, si dhe te ofroni nje kanal per kryerjen e blerjeve dhe porosive per cdo vend te botes. Benefitet e nje faqe interneti profesionale vihen re edhe ne rritjen e conversion rate, pra klientet jane me te gatshem te realizojne blerje ne nje faqe serioze sesa ne kanalet e tjera. Kur krijoni nje faqe interneti per blerje online, ju po krijoni nje dyqan i cili ka akses ne gjithe boten dhe ju mundeson qe te rriteni ne menyre te vazhdueshme. Ndryshe nga kanalet e tjera te komunikimit, nje faqe interneti ju mundeson rritje ne menyre te pafundme duke mos pasur limite nga pale te treta si facebook apo instagram.

Cfare duhet te kerkoni, kur ndertoni nje faqe interneti per blerje online!

Kur ndertoni nje faqe interneti online, duhet te kujdeseni qe faqa juaj i pershtatet qellimit si dhe i mundeson klienteve tuaj te ardhshem nje eksperience optimiale gjate blerjes. Me poshte do ju listojme disa elemente specifik qe ne kujdesemi ti ofrojme klienteve tane.

  • Faqe interneti te sigurta, sidomos ne faqet per blerje online ju duhet te kujdeseni per te dhenat tuaja dhe te klienteve tuaj.
  • Faqe interneti dinamike, faqe te cilat duhet ti pershtaten cdo pajisje qe mund te kene klientet dhe ti ofrojne eksperiencen me te mire te mundshme.
  • Faqe interneti te shpejta. Nga statistika nje faqe e ngadalte ka 50% me pak shance te konvertoje nje vizitor ne klient sesa nje faqe e shpejte.
  • Faqa te perfaqesoje biznesin. Ne kujdesemi per nje dizenjo moderne minimaliste duke nderthurur brandin tuaj ne menyre qe te mbetet ne mendjen e cdo klienti.
  • Faqe te destinuara per te krijuar shitje. Faqet qe ne ndertojme jane te projektuara per te realizuar shitje, ne studiojme sjelljet e klienteve dhe optimizojme faqen per te realizuar me shume shitje.
  • Keto jane faktoret e pare qe duhet te kete nje faqe interneti per shitje online, por mos hezitoni te konsultoheni me nje nga stafi yne per te mesuar me shume rreth nje webi te suksesshem 🙂