April 2016

b-image-3a

Gjatë muajit prill 2013, mu dha mundësia të ndaja me një grup drejtuesish të një prej organizatave zhvillimore në vend, siç është World Vision. Trajnimi, i cili zgjati rreth tre orë, kishte për synim prezantimin e faqes së re në Facebook të organizatës, si dhe përçimin e mundësive që ky kanal i ri komunikimi përfaqëson për informimin dhe angazhimin e mëtejshëm të publikut të gjerë...

Read More
Koha-qe-shpenzojme-ne-News-Feed-1020x560

Sipas Facebook, synimi i “News Feed” është që përdoruesve t’u shfaqen postimet dhe të rejat që kanë më shumë rëndësi për ta. Ndaj, rishtazi Facebook njoftoi për zhvillimin e radhës në këtë drejtim duke propozuar se tani do fillojë të marrë parasysh edhe kohën që përdoruesit kalojnë duke parë një postim! (njoftimi nga FB) Ky “sinjal” (koha e shpenzuar duke parë një postim) i shtohet sinjaleve...

Read More
m

  Shërbimi i mesazheve WhatsApp ka njoftuar dje se ka aktivizuar kriptimin e të gjitha komunikimeve të përdoruesve të tij. Krijuesi i WhatsApp tha të Martën se aplikacioni tani ka implementeuar kriptimin “end to end”, që do të thotë se vetëm përdoruesit e autorizuar mund të dekriptojnë mesazhet. “Ideja është e thjeshtë: kur ju dërgoni një mesazh, i vetmi person që mund të lexoj mesazhin është personi ose...

Read More
m

Mark zuckerberg tregoi një version të brendshëm vetëm-Facebook të aplikacionit të tij të iPhone-it gjatë një video direket këtë javë, si pjesë e prezantimit të tiparit të transmetimit të drejtpërdrejtë të Facebook. Siç është vënë re më parë nga The Verge, aplikacioni përmban disa tipare që ju nuk mund ti gjeni në aplikacionin normal të iPhone-it. Së pari, ndërkohë që ai e hap, ai përmend që ky...

Read More